fbpx

Gezonde appeltaart

In het weekend vind ik het heerlijk om iets lekkers bij de thee te serveren en zelf te bakken (vooral in de winter). Je weet dan wat er in zit en je kunt het zo aanpassen dat het ook nog redelijk gezond is. Appeltaart vind ik sowieso een geliefd lekkernij, vooral als je hem ook van te voren nog even verwarmt.Ik gebruik vaak roomboter, soms ook geklaarde roomboter en ook kokosolie.

Bereiding:

Mix de boter met de kokosbloemsuiker en honing en voeg daarna het ei toe. Klop tot het romig wordt. Voeg nu de meel, bakpoeder en zout toe en mix totMeen deeg. Rol het in de folie en laat het even rusten in de koelkast.

Schil ondertussen de appels en snijd blokjes. Meng de rozijnen en kaneel naar behoefte en verwarm de oven op 180 graden.

Driekwart van het deeg verdeel je in de bakvorm van 20cm. Strooi wat paneermeel over de bodem en Verspreid hierop het appelmengsel. Maak een ruitpatroon van de rest van het deeg en verdeel over de taart. Bestrijk  met wat losgeklopt ei.. Taart in de oven en 55 minuten bakken.  Dek de taart eventueel ( na 15 minuten) af met bakpapier als hij te donker wordt. Om het extra lekker de maken kan je de taart nog bestrijken met een beetje biologische abrikozenjam.

Eet smakelijk en gezellig en warm weekend.

Lfs. Nienke

 

Ingredienten

  • 300 gram speltmeel (eventueel verdelen over 200 gr spelt- en 100 gr amandelmeel)
  • 2 theelepels wijnsteenzuurbakpoeder
  • 175 (geklaarde) roomboter of 150 gr kokosolie
  • 50 gram kokosbloemsuiker
  • 2 eetlepels honing
  • 1 ei
  • snufje zout
  • abrikozenjam (optioneel)
  • 6 grote appels
  • kaneelpoeder
  • rozijnen (of cranberry's)
  • paneermeel
   
—>
Spring naar de toolbar