Knapperige Spelt Crackers met zaden en pitten

Als je zelf crackers bakt weet je precies wat erin zit. Het is een heerlijk tussendoortje, voedzaam én boordevol vezels. Én natuurlijk proef je een stukje liefde:-) Een makkelijk en snel recept.

Doe al de ingrediënten  zonder water, in een kom. Roer dit door elkaar en voeg daarna telkens een scheutje water toe. Het wordt een deeg , die redelijk compact en plakkerig is. Even 5-10 minuten laten staan.

Verwarm de oven voor tot 160 graden. Leg op het bakblik een bakpapier en cracker-mengsel hierop. Pak nog een stuk bakpapier en leg dat hier overheen en rol dit met de deegroller totdat je ongeveer 2-3mm deeg hebt. Haal het bovenste vel eraf en je kunt de crackers voor-snijden. Zet in de oven 35-45 minuten. Test even door een cracker voorzichtig te breken. Het is de bedoeling dat het knapperig wordt. Zo niet? Nog even terug de oven in.

Onze dochter, die zelf in de gerenomeerd restaurant werkt, vond ze heerlijk. Dus missie geslaagd.Eet smakelijk!

ps Je kunt de zaden en pitten (noten, havermout) naar hartelust variëren .

Ingredienten

  • 10 eetlepels zaden en pitten naar keuze
  • 120 gr speltmeel
  • 4 eetlepels (gebroken) lijnzaad
  • 2 eetlepels olijfolie (of kokosolie 1,5 eetlepel)
  • 1 theelepel  (keltisch)zeezout.
  • 130-150 ml water
—>
Spring naar de toolbar