fbpx

Vandaag lekker zonder vlees

Wij kiezen zeer dikwijls voor een dag zonder vlees of vis. En het bevalt reuze goed. Dit is ook zo’n recept waar je dus absoluut heerlijk van kunt smullen!! Natuurlijk kan je met de ingrediënten variëren. Als je alles van te voren snijdt en de kruiden afmeet en in een klein schaaltje doet, is het koken een peulschilletje. We hebben er twee dagen van gesmuld.

Bak de ui, voeg de knoflook en gember toe en bak even aan. Doe de fijngesneden groenten erbij en zet het vuur lager. Voeg de kruiden en specerijen toe, samen met de laurierblaadjes en de tomaten. Blus af met water en voeg de rozijnen toe. Laat 15-20 minuten sudderen. Voeg aan het eind de kikkererwten (eiwitten) toe en laat even meewarmen. Verwijder de laurierblaadjes. Garneer eventueel met peterselie. Serveer het met (bruine) rijst.

Eet smakelijk!

liefs Nienke

Ingredienten

Recept voor 4 personen:
  • 2 el kokosolie
  • 1 ui
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 eetlepels verse gember geraspt
  • 50 gr pompoen
  • 250 gr wortels
  • 200 gr sperziebonen
  • 1 rode paprika
  • 1 blik kikkererwten
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl komijn, gemalen
  • 1 tl koriander
  • 6 kardemompeulen
  • 3 laurierblaadjes
  • 2 blikken tomaten stukjes
  • 300 ml water
  • 100 gr rozijnen
—>
Spring naar de toolbar