fbpx

Zelf Sushi maken

Voor het eerst in mijn leven SUSHI gemaakt. En ik kan je zeggen dat het voor herhaling vatbaar is! Ik heb de quinoa variant gekozen en geheel met groenten. WAUWIE wat lekker!!

Beschrijving:

Spoel de quinoa af en kook deze volgens recept. Maak een mengel van waterazijn,honing en zeezout.

Snijd de groenten  in reepjes maar houd de groene bosui blaadjes heel.

Doe de helft van de quinoa en het mengsel (honing, zeezout,azijn en water) in een schaal en meng deze goed met elkaar. Voeg vervolgens de rest van de quinoa toe.

Leg de nori-vel met glanzende zijde naar beneden en gebruik 1/3 van de quinoa om de vellen beleggen. 1 cm die het dichts bij jou ligt houd je vrij én 3 cm aan het meest ver van je af.  En strooi een eetlepel sesamzaad erover. Daarna beleg je het met de gesneden groenent en het hele lente-ui-blaadje(s). En dan rollen maar. Kijk anders even op een you tube filmpje.  Ik heb het zonder matje gemaakt. Beetje nat maken en dichtplakken. Snijd met een natte, scherpe mes in 6 stukjes. Ik heb de kant en klare rolletje nog opgeleukt  met kiemen.

Natuurlijk kan je net zoveel variëren met groenten en vis zoveel je wilt. Lekker en succes verzekerd! Eet smakelijk!!

Gezonde groet

Nienke 

Ingredienten

  • 100 gr quinoa
  • azijn 2 eetl
  • water 1 eetl
  • honing 1 theelepel
  • zeezout 1 theelepel
  • komkommer stukje
  • courgette stukje
  • lente- ui alleen groen blaadjes
  • nori-vellen (= gedroogde zeewier)
  • sesamzaadjes 3 theelepels
  • optioneel: kiemen
—>