fbpx

13 Gezonde vakantietips

29 juni 2017

Tja….eindelijk zomer. En binnenkort ook vakantie.Heerlijk! Alles even anders. Even geen werk, geen stress, geen verplichtingen, uitslapen, nieuwe omgeving ontdekken of naar je vakantie’thuis’adres?

Eén ding is zeker, we blijven elke dag eten en drinken, anders komt het niet goed:-) Maar wat moet je nu doen om niet ongelofelijk aan te komen in de vakantie, terwijl je toch lekker wilt genieten?

Hier komen wat tips.

 1. Drink elke dag ruim water . Wij nemen altijd een paar flessen water mee voor onderweg en kopen ter plekke ruim water. Water is zó belangrijk voor je algeheel welzijn!
 2. Plan je vakantie goed. Niet alleen je kleding, maar ook wat je bijvoorbeeld wel of zeker niet wilt eten. Kies je voor een gezonde leefstijl? Dan kan dat ook in de vakantie. Vraag gerust om een extra portie salade in een restaurant en een extra water bij je glas wijn.
 3. Lokaal genieten. Wij vinden het altijd heerlijk om ook de streek te “proeven” Kijk dan vooral ook naar wat niet industrieel verwerkt is en zó van het land komt, of op markten wordt aangeboden, zaden, noten ed.
 4. Gebruik je koelkast goed. Als wij in een hotel komen halen wij die leeg en gaan die vullen met onze shakes en lekkere rauwkost en fruit en water, zodra we naar huis gaan zetten we alles netjes terug:-)
 5. Start elke dag met je Herbalife ontbijt.  Ook in hotels starten wij daarmee. En nee, niemand keek ons vreemd aan:-) Eerst onze ontbijtshake met heerlijke zuivel en daarna nog lekker wat rauwkost, gebakken (gekookt) eitje. Meestal nemen we ook met dit (goed betaalde) ontbijt fruit en noten mee voor die dag. (koelkast).
 6. Wist je dat er miniblenders te koop zijn? Deze kan je makkelijk meenemen en heerlijke shakes maken. Een goede shakebeker bied ook perspectief.
 7.  Neem de sachets van Herbalife mee. Weinig bagageruimte? Eén portie per zakje.Makkelijk en lekker
 8. Neem een paar Herbalife maaltijdrepen mee. Dit zijn goede vervangers en lekker als tussendoortje.
 9. En vergeet onze instand kruiden thee niet. Deze is zó lekker en past in elke tas. Zodoende verbrand je toch nog vet in de vakantie;-) en is ook heerlijk in een flesje koud water (ijsthee).
 10. Wat zijn jouw plannen voor de toekomst? Wij gebruiken onze vakanties vaak om heerlijk te ontspannen, maar ook om eens een boom te zetten over hoe het ging en wat er beter kon. Is onze levensstijl echt zoals wij wilden? En wat zou er beter kunnen? Een uitgelezen kans om helder te kiezen welke, soms kleine, aanpassingen lijden tot verbetering.. Maak er een sport van en gooi er een stukje humor in.Tip van ons: Sta elke dag een half uurtje eerder op, zodat je rustig een  ideale ontbijt kunt klaarmaken en opeten.
 11. Onderneem iets samen. Wij sporten 2x per week samen en echt het is geweldig! Of het nu een wandelingetje is of een lange fietstocht, het geeft een extra dimensie als je iets samen doet.
 12. Muggen- of kwallenbeten? Of toch een beetje verbrand? Onze Aloe Vera Gel zorgt meteen voor vermindering van pijn en jeuk!
 13. Geniet ervan. Zorg in elk geval dat je geniet. Je welverdiende vakantie met elkaar vieren is een reden tot dankbaarheid. Stress-hormoon worden ook wel aankom-hormonen genoemd. Dus in de vakantie genieten en ontspannen is ook een mooie manier om een strakker lichaam te krijgen.

Succes!

Geschreven door: Nienke Visscher

Plaats een reactie