fbpx

Het zit in de familie…

5 oktober 2016

Dat is wat ik nogal eens hoor als er iemand tegenover mij zit met overgewicht. Mijn vader én mijn moeder waren allebei te zwaar en ja, ik nu ook. Wat vervelend voor je. Ik ga daar, helaas voor jou, niet in mee. Natuurlijk kunnen genen voor een bepaalt gedeelte invloed hebben op jouw leven. Mijn vraag is dan ook standaard: Gebruik je dit als excuus of zet het jou juist om in daadkracht?? Wat doet het met jou?

Natuurlijk ben ik niet zó streng:-) maar wees eerlijk, het is vooral je eigen mindset. Het genenpakket wat je van je ouders hebt meegekregen is dus niet de baas over jouw gewicht. Dat zijn namelijk de keuzes die jij maakt in jouw leven.

Als je gezonder wilt gaan leven of wilt afslanken dan is mijn advies: Gooi niet alles in één keer op zijn kop. Dat houd je meestal niet zo lang vol. Start met één of meerdere eenvoudige goede gewoontes per dag. En ga dan eens kijken wat dat bij jou doet.

Stel dat jij één of twee ding(en) zou veranderen om je lifestyle te verbeteren, wat zou jij dan kiezen? Ik ben benieuwd naar jouw reactie.

 

Geschreven door: Nienke Visscher

Plaats een reactie