fbpx

Jezelf slank denken?

1 november 2016

 Jezelf slank denken?! Als dat zou kunnen!

Je gaat natuurlijk niet een halve dag in een hoekje alleen maar zitten denken: ik ben slank, ik ben slank! Hahaha. Dat zou te makkelijk zijn.

En toch… zit er meer achter dan je in eerste instantie zou denken(!). Vanuit je denken bepaal je je keuzes. En dat gaat vaak zonder dat je daar bewust van bent. We gaan vandaag even een beetje psygologisch doen:-) Het zijn de drie G’s die ons leven maken wat het nu is.

  • *Gebeurtenissen. Wat gebeurt in jouw leven. (Kan je vaak niets aan doen)
  • *Gedachten: Hoe denk ik over die gebeurtenis?
  • *Gedrag: Hoe ik erover denk maakt hoe ik mij gedraag.

Veel mensen denken dat hun gedrag is ontstaan door de gebeurtenissen in hun leven. Dat het hun als het ware is overkómen.Maar dan vergeten ze de middelste G, namelijk Gedachten.

Je kent vast de term Emotie-eter wel. Dat zijn mensen die hun eetgewoonten aan hun emotie koppelen. Je voelde je niet goed over iets, je denkt slecht over jezelf en…….je gaat (slechte) dingen eten. Je snapt meteen dat je denken dus wel degelijk invloed heeft op je (eet)gedrag. Vaak mankeert het er aan dat we te weinig van onszelf houden. Klinkt best wel heftig hè? Maar van van jezelf houden maakt alles makkelijker. Dat heeft trouwens niets te maken met hoogmoed. Als je gek bent op je auto, hond,or what ever, ben je daar zuinig op en onderhoud je het goed. Persoonlijk geloof ik dat een stukje discipline je helpt. Kleine bewuste stapjes zetten waar je goed over denkt, gewoon doen. Zo’n stapje is bijvoorbeeld een ideale, makkelijk ontbijt. Elke dag.

Het grote goede nieuws is dus, dat je jezelf wel degelijk slank kunt denken. Jouw denken bepaald je gedrag en dus ook hoe je eet en leeft. Denk jezelf slank, ook jij kunt dat door van jezelf te houden en gezonde keuzes te maken. Hoe denk jij hierover, herken je iets van jezelf? Ik ben benieuwd? Reageren? Graag!!

 

 

Geschreven door: Nienke Visscher

Plaats een reactie