fbpx

Kleine disciplines met grote gevolgen

28 februari 2017

Het woord discipline geeft bij de meeste mensen niet meteen een enorme glimlach. Zoek je in het woordenboek staat er bij discipline: regime van strenge gedragsregels of tucht. Ahum, daar wordt je ook niet zo vrolijk van, tenzij je een hoge rang in het leger hebt. Het voelt bij veel mensen ook als moeten, niet vrij. En toch wil ik graag de andere kant van discipline laten zien.

Het gaat pas goed werken als je er een doel aan koppelt. Je hebt een mooi doel, neem bijvoorbeeld sparen voor een nieuwe smartphone of bankstel:-), dan ga je het bedrag berekenen wat je daar voor nodig hebt en zet dan telkens, heel disciplinair een bedrag opzij.

Of, je wilt afslanken, meer spiermassa krijgen en je gaat naar de sportschool en/of minder eten. Dat werkt natuurlijk zolang je het volhoud. Maar nu komt het: Hoe ga je deze discipline volhouden?? De meeste mensen vinden dat een korte tijd oke, maar dan…….Je gaat een weekendje de fout in en je had een paar keer geen tijd voor de sportschool en weg discipline.

Vaak komt dat omdat je aanpassingen te drastisch waren. Teveel geld opzij per maand ga je echt voelen, 3x in de week naar de sportschool terwijl je nooit sportte, is ook erg vaak en veel minder eten houd je ook niet lang vol.

Daarom pleit ik voor kleine disciplines, die daardoor niet zwaar voelen en ook makkelijk vol te houden zijn. 25 euro per maand voel je niet zo, maar levert op den duur leuk op. 1x naar de sportschool en een keer vaker de fiets is ook goed te doen. En wat betreft het eten?? Pak elke dag een goed en gezond ontbijt en de resultaten zullen je verrassen! In de afgelopen periode ben ik dit aangegaan bij heel veel mensen, dit jaar al meer dan 250, en ze hebben gemerkt dat het eetpatroon van de hele dag verbetert en hun vitaliteit verhoogd en ja …. ook slankte ze af, vooral in cm’s!!

En wat ik ook merkte dat dát een discipline is die goed vol te houden is en grote gevolgen (lees resultaten) heeft. Ook weten of jij goed ontbijt?? Doe dan snel de ontbijttest

 

 

Geschreven door: Nienke Visscher

Plaats een reactie