fbpx

Krachttraining voor vrouwen????

13 maart 2017

Onderdeel van mijn werk is ook lezen van vakliteratuur en trainingen volgen over voeding en gezondheid.  Dat komt mooi uit want daar ligt ook een belangrijk deel van mijn interesse. Leuk dus!  Dat bewegen goed is voor iedereen hoef je geen boek voor te lezen, dat weet iedereen. Maar wát doet het met je lichaam?

Persoonlijk zwem ik graag en had nogal wat bedenkingen over krachtsport. In elk geval voor vrouwen, of beter gezegd: in elk geval voor mijzelf:-). Bang voor blessures. Herkennen jullie dat? Ik ben er dus meer over gaan lezen en zag een onderzoek bij vrouwen tussen de 47 tot 58 jaar die lichamelijk actief zijn. Zij wisten hun kans op gewrichtsklachten en pijn en stijfheid 9 jaar significant te reduceren!! Er is ook onderzocht naar krachttraining voor vrouwen met osteoporose. 16 vrouwen deden 2 x per week een krachttraining (70% van de maximale kracht). Deze vrouwen waren niet alleen sterker, het bleek ook de botontkalking te stoppen, terwijl dat bij de andere vrouwen wel doorging. En als ze daar nog bij suppletie bij innamen nam de botdichtheid zelfs toe! (*)

Goed nieuws!  Ik wil dat ook!! (jij ook ?)

En ik heb nog meer goed nieuws. Krachttrainen helpt ook leeftijdsgerelateerde breinkrimp tegen te gaan.

Conclusie: Mijn kijk op krachttrainen is kompleet verandert nu ik me er meer in verdiept hebt. Ik denk er zelfs over om zelf ook te gaan krachttrainen :-). Nu is het wél zaak om op zoek te gaan naar goede begeleiding, want ik geloof dat daar alles mee staat of valt. Een Personal Trainer die weet waar mijn grens is en mij super goed begeleid.  

Ik vraag hulp aan alle vrouwen: Hebben jullie ervaring met krachttraining? en zo ja, welke? Tips? Schrijf je reactie hieronder.

(*) Check je houdbaarheid P.Christiaans & H.Roskamp

Geschreven door: Nienke Visscher

Plaats een reactie