fbpx

Minder vlees en vis op het menu

23 januari 2018

Duidelijk is dat minder vlees/vis eten goed is voor het milieu en ook voor ons als mens. Zo eten wij de laatste jaren ook drastisch minder vlees en vis. En ik moet zeggen: Het bevalt prima. Groenten eten we daarentegen veel meer, soms wel twee soorten per warme maaltijd en bij de lunch of als tussendoortje lekkere rauwkost.

Toch wilde ik ook eens de uitdaging aan om een maand geen vlees te eten. Kijken hoe mijn lichaam daar op reageert en hoe ik me er bij voel. Niet rigiede, ik wil er geen “geloof” van maken. Ik ben gaan zoeken naar vegetarische recepten. Dat blijkt totaal niet moeilijk, internet staat daar bol van. Een kleine groep van wat ik zoal gemaakt heb:

  • lekkere spinazie met cottage-cheese taart,
  • vegetarische boerenkool en
  • witlofsalade met quinoa en venkel.

En we (mijn Maarten ook)vonden alle gerechten lekker. Wat viel me dat mee!! Ik had verwacht dat ik het hartige, in de warme maaltijd zou missen.Wij gebruiken overigens wél zuivel, (uitsluitend) plantaardige melk en eieren.

En we starten natuurlijk elke ochtend met de heerlijke Herbalife (ontbijt) shake, vaak ook aangevuld met  extra soya-eiwit, zodat we wel voldoende eiwit en vitamine binnenkrijgen iedere dag. 

Leuke bijkomstigheid is dat het totaal ook nog eens veel voordeliger is. Het is tot nu toe alleen een kwestie van patronen doorbreken geweest. De maand is nog niet voorbij:-) 

Ik ben benieuwd hoeveel vlees/vis jij eet en of dat bij jou hetzelfde is gebleven de laatste tijd, of ook verminderd. Hoe bevalt jou dat? En hoe doe jij dat met je eiwitinname?

Fijne dag!

Nienke

 

 

Geschreven door: Nienke Visscher

Plaats een reactie