fbpx

Zou jij ook graag wat minder vlees en vis willen eten?

26 september 2018

Het is nu helemaal in het nieuws dat minder vlees en vis eten beter is voor onszelf én de planeet waar we op wonen. En niet te vergeten ook voor de dieren.

Zelf ben ik flexitariër en eet zo nu en dan een lekker stukje vlees en eerlijke vis. De eerste vijf maanden van dit jaar heb ik vegetarisch gegeten om eens te ervaren wat het me ons deed. Later meer daarover.

Zou jij ook wel met vlees willen minderen of misschien wel vegetarisch of veganistisch willen eten? Maar je weet niet goed hoe? En ben je bang dat je allerlei vitamine ed. te kort komt? Of vind je het gewoon leuk om je blik te verbreden?

1 oktober is het de week van de veganisten. Iedereen word uitgenodigd een week lang geen dierlijke eiwitten te gebruiken. Je mag dat op je eigen manier doen. Misschien vind je één dag wel goed te doen en misschien wel meerdere dat maakt eigenlijk niet uit. Het is de bedoeling om Nederland even aan  het denken te zetten. En vooral mild te reageren op elkaars keuzes.

Eten heeft nu eenmaal mijn interesse en ik adviseer al 15 jaar mensen op hun voedingspatroon. En zoals ik schreef eet ik veel minder vlees en vis en dat bevalt mij goed. Toch vind ik het leuk de uitdaging aan te gaan om een weekje veganistisch te eten.

Durf jij die uitdaging ook aan?

In mijn volgende blog lees je er meer. Ook ga ik wat tips geven en eenvoudige recepten.

Doe je mee?Je mag reageren:-) (leuk zelfs)

Gezonde groet

Nienke

Geschreven door: Nienke Visscher

Plaats een reactie