fbpx

Heerlijke knapperige bloemkoolpizza

Bij pizza eten denk je natuurlijk niet aan gezond;-) (maar wel lekker). En dat is logisch. Als je de ingrediënten van een”gewone” pizza bekijkt weet je meteen dat je die niet te vaak wilt eten. Maar het is natuurlijk wél lekker. Wij hebben daar een fantastische variant op gevonden. Afgelopen weekend hebben we dus een gezonde pizza gegeten. Gezond maar ook super lekker!! Heerlijk krokant én smaakvol! We waren erg verrast én het prettige is dat we allebei een heerlijk voldaan gevoel hadden en hielden. Dat is meestal bij een gewone pizza niet, omdat daar vaak veel (snelle) koolhydraten inzitten en je meestal dan snel weer trek krijgt.

Ik zal je de basis bodem ingrediënten verklappen, en je kunt natuurlijk naar hartelust variëren met de vulling. Ik zou zeggen probeer het eens en je zult net als wij verrast zijn en dan kan pizza wat vaker op je “gezonde” eetlijst komen. Gezond kan gewoon lekker zijn!!

 

Bekleed de bakplaat met bakpapier en verwarm voor op 180 gr. Hak de roosje van de bloemkool fijn (keukenmachine).  Meng alle ingrediënten bij elkaar en maak een kuiltje en giet hier de losgeklopte eieren in. Roer door met een vork. Schep het deeg op de bakplaat en druk het aan totdat er een vorm ontstaat van ongeveer 1 cm. Het deeg blijft een beetje vochtig. Zet de pizza in de oven en bak het 20 minuten. Daarna kan je de bodem afmaken met heerlijke (verse) ingrediënten met de nodige kruiden. Daarna nog 15 minuten in de oven. Lekker is om het daarna te bestrooien met olijfolie en rucola.

Eet smakelijk!!

 

Ingredienten

Dit heb je nodig voor de bodem:
  • 1 middelgrote bloemkool
  • 100 gram amandelmeel (ook gewoon bij AH te koop)
  • 100 gram havermout
  • 2 eetlepels italiaanse kruiden
  • peper en (keltisch) zout
  • olijfolie