fbpx

90-dagen-plan van Tim (|Level10 Challenge)

Hoe zag jouw Level10 Challenge eruit / Welke activiteiten heb jij ondernomen?
Als horecaondernemer van een café/restaurant/cafetaria, was het een hele klus om deze challenge aan te nemen. Echter was het hard nodig om mijn levensstijl te veranderen. Zeven dagen werk, nooit fatsoenlijk maaltijden bereid voor mezelf, ‘s nacht uit gemak wat in de frituur gooien, omdat je moet eten. Zo zag het eruit. Aan het begin van de challenge gelijk structueel begonnen met ontbijt, lunch en avondeten en tussendoortjes in de vorm van shakes, salades, tomatensoep, eieren, groentes, fruit en maaltijdrepen. Het bourgondische leven niet helemaal aan de kant gezet, maar wel structuur gemaakt in mijn levensstijl en eetgewoontes.
Welke resultaten merkte of zag je?
Ik merkte de eerste weken al gelijk dat ik gewicht verloor en beter sliep. In mijn bedrijf was ik fitter en attenter en had ik meer energie voor de dagelijkse werkzaamheden. Daardoor zorgde ik ook beter voor mijn gasten en personeel. Op mijn 24e had ik zaadbalkanker gehad en de erfenis daarvan is veel jichtaanvallen. De Reumatische pijnen kwamen mede door mijn slechte eetgewoontes in combinatie met stress. Doordat ik nu beter voor mijzelf zorg, heb ik minder last van jicht en hoef ik minder medicijnen in te nemen. Kortom een fitter en gezondere kijk op de dagelijkse dingen.
Heb je permanente wijzigingen doorgevoerd in jouw levensstijl?
Tegenwoordig kan ik niet meer zonder ontbijtshake, wat om 11.30 uur is. Om 14.00 heb ik behoefte aan een snack of tussendoortje. Om 16.30 uur maak ik een lunch voor mezelf klaar in de vorm van een shake of roggebrood en om 22.30 uur een warme maaltijd, dan wel salade. Eventueel ‘s nachts nog een shake als het langer doorgaat in het café, waar ik vroeger nog wat uit de frituur nam. Dus van 1 á 2 ongezonde gefrituurde vette maaltijden eind van de dag, ben ik overgestapt naar 3 á 4 volwaardige maaltijden met veel vitaminen en mineralen.
Hoe voel jij je nu over jezelf en je resultaat?
Ik ben heel blij met het resultaat, maar heb de finish nog niet bereikt. Vroeger heb ik altijd veel getennist en dat ben ik weer fanatieker op gaan pakken. Ik wil dus een sportiever leven gaan hebben nu en mijn vetpercentage en gewicht nog naar beneden zien te krijgen. Het is voor nu vooral prettig dat ik lekkerder in mijn vel zit, minder reumatische pijnen heb en plezier heb in het eten en bereiden van de maaltijden die ik een paar maanden geleden nooit voor mezelf maakte. Ook mijn partner is trots op me! Als cadeau, nieuwe schoenen 🙂
  • Tim is in 90 dagen 11,5 kg afgeslankt
  • 7,7%vet kwijt (dat is 10,8 kg puur vet!)
  • 12%spiermassa omhoog
  • 53 cm’s kwijt
  • Veel meer energie!
Wij Feliciteren Tim met dit fantastisch resultaat.
Hoe Fit ben jij? doe dan nu de Fitcheck